Vasúttechnika

de: Bahntechnik, en: railway technolgy

A fejezetben vasúttechnikai rendszereket, megoldásokat mutatok be, különös tekintettel az alkalmazott automatizálási és technológiai rendszerekre.

ICx

A Német Vasutak távolsági hálózatának az ICx típus lesz a jövőbeli alaptípusa - az erről szóló megállapodás értelmében a Siemens vezette konzorcium első körben 130 vonatot épít.

Az első vonat 2016-ban kerül majd átadásra, a DB (Deutsche Bahn) ezekkel a vonatokkal tervezi kiváltani a 1971 és 1991 között épített szerelvényekből álló Intercity és Eurocity flottáját.

A szerződés összesen 300 vonatról szól, a további vonatok az ICE 1 és ICE 2 vonatokat fogják váltani, így a DB távolsági vonatainak a 70%-át fogja kitenni az ICx flotta.

Tovább >>>

ICx

ICE program

Az Intercity-Express (ICE) a Deutschen Bahn AG (DB) leggyorsabb járatviszonylata. A németeknél kötőjellel írt típust Svájcban és Ausztriában egybe írják (InterCityExpress), ami alapvetően mindegy, mert mindenki az ICE néven ismeri a vonatcsaládot.

Az ICE a vonatokon kívül magába foglal egy 180 ICE vasútállomásból felépülő hálózatot, melyen a vonatok ütemesen közlekednek (ezek az állomások Németországon kívül az alábbi országokban találhatók: Ausztria, Svájc, Franciaország, Hollandia és Dánia).

Tovább >>>

ICE 3

 

Siemens Velaro

A Velaro név a spanyol „nagysebesség” (Velocidad Alta) kifejezésből ered, és a Siemens Mobility ágazat által fejlesztett nagysebességű vonatcsaládot takarja. A megbízói igényekhez továbbfejlesztett ICE 3 típus először Spanyolországba, a Spanyol Államvasutak (RENFE) megrendelésére került leszállításra.

A ’90-es években, több cég (Siemens, DUEWAG, Bombardier, Adtrans, Alstom) közreműködésével is fejlesztett ICE 3 után a Velaro-t a Siemens egyedül fejlesztette ki - a fejlesztés gyakorlatilag teljes egészében az ICE3 koncepción alapul. 

Tovább >>>

Siemens Velaro

 

CRH

A China Railway High-speed (kínaiul: 中国铁路高速), rövidítése: CRH) a kínai nagysebességű vasút projekt megnevezése, mely a Kínai Államvasút (CNR) és a Kínai Vasúti Minisztérium (China's Ministry of Railways: MOR) felügyelete alatt áll.

A program keretein belül 2012-ig 13.000 km pályát 200 km/h sebességgel tesznek járhatóvá, és ezen belül 5.000 km szakaszon a vonatok a 350 km/h sebességet is meghaladhatják. Ennek a hossznak a nagy részét átépítésre kerülő pályák teszik ki, kisebb részét pedig újonnan megépített szakaszok adják.

Tovább >>>

a kínai CRH program

TCN

A TCN majdnem kizárólag a vasút-technikában alkalmazott fedélzeti kommunikációs rendszer.

A nagy gyártók (Siemens, Bombardier, Alstom, ABB, Adtranz, Ansaldo, CAF, Firema, Hitachi, Holec) jellemzően (és többé-kevésbé) egységesen alkalmazzák az internationale Eisenbahnunion (UIC, Utrecht) és az Internationale Elektrotechnische Kommission (IEC, Genf) által potom 10 év munkával tető alá hozott egységes rendszert.

Tovább >>>

TCN (WTB/MVB)

partneroldalak, ajánlott irodalom

- főoldal
- publikációk
- vasúttechnika
- automatizálás
- kommunikáció
- megújuló
- szótár

  magyar Indóház online
  magyar Vonatmagazin.hu
  német Die Schnellsten Züge der Welt
  angol 500 kmh.com

blogok, fórumok a "vasúttechnika" témakörben

 

  magyar ob121.blog.hu
  magyar vasútmániások ide,.. (fórum)
  magyar PTinfo blog
  német Zug & Eisenbahn Blog
  angol Caltrain HSR Compatibility Blog

 

license

Creative Commons License
Erre a dokumentumra a Creative Commons-Lizenz 3.0 szabályai érvényesek.
A dokumentum továbbfelhasználása engedélyhez kötött. Részleteiben is csak forrásmegjelöléssel
(pl: forrás:wwww.ob121.com) használható.
Engedélykérés, további információ: mail kukac ob121.com