hu:kids:intro

Bevezetés, mit hol találsz

Mivel nem akartam tankönyv-szagú neveket használni ezen az oldalon, a lecke szó kitiltásra került, helyette az állomás került be ide. Ez azt jelenti, hogy elindulhatsz a felfedezéssel az első állomástól, de ha úgy gondolod, hogy az unalmas, próbálkozhatsz későbbi állomásokkal is - ha nem megy, még mindig visszatolathatsz a korábbi állomásokhoz.

Az állomásokon azokat az ismereteket próbálom összegezni, amik egy-egy projekthez szükségesek. A projektek egyébként sem itt, hanem a Arduino Project könyvtárban vannak, azokra innen majd az állomásokról átugorhatsz.

Az oldalon a linkek úgy vannak beállítva, hogy ne nyissanak új oldalt, ha valaki rákattint. Ha zavarónak találod, hogy mindig vissza kell lépegetni a kiindulási oldalra, akkor nem csak egyszerűen rá kell kattintani a linkre, hanem fölé görgetve az egeret a másik, jobb oldali gombbal kell rákattintani. Ez így felkínálja a lehetőséget, hogy a linket új ablakban, a már nyitott mellett nyisd ki. Persze, tudom, már ismerted ezt a trükköt, de ha mégsem, próbáld ki ezen a linken: link.

Ha Chrome böngészőt használsz, fennt, a sor végén, ami így néz ki:

Itt érdemes a sor végén a csillagra rákattintani, hogy az kékre váltson. A program rákérdez, hogy könyvjelzőként meg akarod-e jegyezni az oldalt. Ha igen, akkor megjegyzi a címét, így később könnyebben visszatalálsz ide.

Tovább az első állomásra: Első állomás (1)

Az OB121 egy automatizálási oldal, melynek - ha már belejöttél az automatizálásba - remélem, még sok hasznát veheted. Bal oldalon található az oldal menüje, itt gyorsan összefoglalom, mit hol találhatsz:

MenüMi van ott
OB121 magyarulItt egy rövid összefoglaló van az oldalról
AutomatizálásItt majd egy automatizálási (on-line) tankönyv lesz.
KommunikációA kontrollerek, amikor nagyobb mennyiségű adatot akarnak cserélni, kommunikációs megoldásokat alkalmaznak. Ezeknek egy részének a leírása található itt.
SzenzorokItt a különféle érzékelők általános leírásai lesznek.
AktorokItt a különféle aktorok (motorok, szervók, ilyesmi..) általános leírásai lesznek.
Modulok, IC-kIC és modul-leírások.
Simatic S7Itt egy komolyabb ipari kontroller-rendszer, a Simatic S7 leírása található.
ArduinoItt az Arduino leírása található, annak a szenzoraival és aktoraival együtt.
Arduino KidsEz a fejezet, ahol éppen vagy. Ezen belül egy szótár, és a Kids Állomások fedezhetők fel.
Arduino ProjectsAz egyszerűség kedvéért minden projektet ide gyüjtök, hogy egy helyen, gyorsabban megtalálhatók legyenek. A Kids projektek is itt találhatók, de ha van kedved, természetesen a többi projekt közül is választhatsz magadnak.
OB121 szótárEz az OB121.com oldal szótára. Ha valami nem világos, és nincs benne a Kids szótárban, itt is érdemes utána nézni.
OB121 hardver-indexItt a hardver-komponensek kereshetők az oldalon, a megnevezésük szerint.
ImpresszumImpresszum
  • hu/kids/intro.txt
  • Utolsó módosítás: 2022/04/21 15:03
  • (külső szerkesztés)