ICSP modulok

Az ISP (In-circuit Serial Programming) az áramköri soros programozást, míg az ICSP (In Circuit Serial Programming) az áramkör soros programozását jelenti. Bármely olyan megoldást, mely lehetővé teszi a mikrovezérlő programozását egy soros protokollt használó áramkörben, ISP-nek vagy ICSP-nek nevezhetjük.

Bővebben az ICSP portról: Arduino ISP/ICSP
Bővebben az Arduino memóriatípusairól: Az Arduino memóriatípusai

ATtiny44 USBTinyISP Programmer

Az usbTinyISP-t AVR-ekhez, USB-csatlakozón keresztül megvalósítható letöltés céljára fejlesztették ki. A Tiny ISP programozó csatlakoztatása után képes biztosítani az 5 V-os tápfeszültséget az Arduino számára. Ha erre nincs szüksége, oldani kell az SJVCC jumpert.

Ezzel a programozóval skeccseket és fájlokat egyaránt lehet boardokra tölteni. Ha skeccset tölt fel ezzel a programozóval, eltávolíthatja a rendszerbetöltőt, és a vázlat számára felhasználhatja az így felszabaduló helyet. Az ISP felhasználható a bootloader beégetésére is, így ha véletlenül megrongálta a rendszerbetöltőt, helyreállíthatja a chipet.

Technikai jellemzők

  • Tápfeszültség: 5 V
  • Mikrokontroller: ATtiny44
  • Csatlakozás a számítógéphez: micro USB
  • Csatlakozás a céllaphoz: ISP/ICSP
  • SKU: SKU784056-19942539

Alkalmazása

  1. Az ICSP bal felső sarka mind a board-on, mind a programozó modulon egy kis fehér ponttal van jelölve, eszerint csatlakoztassa a modult az Arduino-hoz
  2. Válassza ki az "usbTinyISP" megoldást a "Programmer" menüben (lásd lent)
  3. Ezután a bootlaoder megkezdi a letöltést, ami nagyjából 10 másodperc elteltével befejeződik (atmega328)

ATtiny44 USBTinyISP Programmer kiválasztása